Angela Achiței: Analiza sectorului de economie socială în regiunea România – Republica Moldova – Ucraina

07.07.2021 / România

În cadrul proiectului “Building CSO Capacity for Regional Cooperation within the Black Sea Region”, implementat de FOND, Angela Achiței, președintele Fundației “Alături de Voi” România, a fost invitată să publice o analiză a sectorului de economie socială, cu accent pe provocările ecosistemului la nivel regional.

 De foarte mulți ani deja, problemele socio-economice cu care se confruntă România, Republica Moldova și Ucraina, urgentează necesitatea adoptării unor modele orientate către individ, mediu și comunitate. Antreprenoriatul social este unul dintre instrumentele prin care răspundem la aceste provocări și putem să atenuăm disparitățile sociale. Antreprenoriatul social oferă soluții pentru viitorul educației, a locurilor de muncă, ordinea socială, relația dintre individ și stat, schimbările demografice și climatice, egalitatea socială și justiția socială. În acest articol vom analiza unde se situează cele trei țări și care sunt pașii care trebuie luați cât mai curând posibil.

Articolul sumarizează o amplă cercetare a sectorului de economie socială și evidențiază:

  • particularitățile economiei sociale în România, Republica Moldova și Ucraina;
  • soluțiile relevante pentru problemele specifice identificate;
  • modelul de intervenție promovat de ADV România prin intermediul celor 2 proiecte trasfrontaliere aflate în derulare: ”EU4Youth – Social Innovation Impact – a strategic partnership!” și proiectul “Parteneriat pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Social”.

Citiți analiza detaliată și concluziile Angelei Achiței – expert cu o experiență de peste 12 ani în economia socială și unul dintre cei mai apreciați antreprenori sociali din regiune.

Tag-uri:
romania economic
Mesajul a fost trimis.