Harta întreprinderilor sociale din România

UtilDeco Group

Unitate protejată autorizată și cea mai mare întreprindere socială de inserție din România. Portofoliul nostru include: producție echipamente de lucru din textile; tipografie digitală (materiale publicitare, tipizate); arhivare și depozitare documente; servicii S.S.M. și S.U.; cafea boabe, proaspăt prăjite, în prăjitoria Opya.

UtilDeco Group este unitate protejată și cea mai mare întreprindere socială de inserție din România. Este recunoscută de Comisia Europeană ca model de bune practici în domeniul integrării în muncă a persoanelor cu dizabilități și în 2016 activitatea a fost recunoscută cu premiul "EY Social Entrepreneur of the Year”!


      


Prezentare video


Misiune


Misiunea UtilDeco este să oferim produse și servicii personalizate pentru companiile și organizațiile care decid să aibă un rol activ în transformarea comunităților, care înțeleg că achizițiile responsabile social pot contribui la atingerea obiectivelor de performanță, cocomitent cu producerea unui impact pozitiv.


Valori


În tot ce ce facem, grija pentru bunăstarea angajaților, pentru mediu și comunitate sunt esențiale.
În abordarea parteneriatelor cu furnizorii și clienții, onestitatea și integritatea sunt definitorii.
În realizarea produselor și serviciilor, acordăm atenție deosebită detaliilor și ne asigurăm că ceea ce furnizăm este valoros și util pentru clienți.


Viziune


Să trasformăm dizabilitatea în abilitate.


Produse și servicii pentru clienții B2B


Din 2008, am colaborat cu peste 500 de clienți din întreaga țară și din diverse industrii. Clienții care fac achiziții de la UtilDeco sunt companiile cu peste 50 de angajați și autoritățile publice din România, care pot să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu dizabilități angajate în cadrul unității protejate autorizate UtilDeco, beneficiind de decontare a costurilor în limita a 50% din salariul de bază minim brut aferent persoanelor cu dizabilități neîncadrate. • Producție echipamente de lucru din textile;

 • Tipografie digitală (materiale publicitare, tipizate, litere volumetrice, cataloage broșuri, calendare);

 • Arhivare fizică, electronică și depozitare documente;

 • Servicii S.S.M. și S.U.;

 • Cafea boabe, proaspăt prăjite, în prăjitoria Opya – cel mai recent produs disponibil în portofoliul UtilDeco din octombrie 2021.


Fiind unitate protejată autorizată, colaborarea cu UtilDeco permite companiilor și organizațiilor cu peste 50 de angajați să achiziționeze aceste produse și servicii cu zero costuri – prin decontarea acestora din vărsămintele datorate pentru persoanele cu dizabilități neîncadrate, conform Legii 448/2006.


În plus, autorizarea suplimentară de întreprindere socială de inserție, înseamnă că minim 90% din profit trebuie să fie reinvestit în misiunea socială. La UtilDeco, reinvestim 100% din profit în trei proiecte sociale: Clubul Tinerilor - Centrul de zi pentru tineri cu dizabilități și din categorii vulnerabile, JobDirect - Servicii de recrutare și plasare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și UtilDeco - Creare de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.


Beneficiari sociali


Beneficiarii sociali sunt persoanele cu dizabilități, tinerii care părăsesc sistemul de protecție al copilului și tineri din grupuri vulnerabile. 


La nivelul anului 2020, așa arată dimensiunea impactului social: • 25 locuri de muncă protejate (18 persoane cu dizabilități și 7 din alte categorii vulnerabile);

 • 30 de persoane cu dizabilități au beneficiat de servicii de consiliere și orientare în carieră, dintre acestea 5 au fost angajate;

 • 80 de copii beneficiază în mod curent de serviciile și activitățile Centrului de zi pentru tineri cu dizabilități și din medii vulnerabile;


www.utildeco.ro


 

JobDirect

Agenție de Plasare și Asistență la Locul de Muncă specializată în integrarea socio-profesională a persoanelor din categorii defavorizate, inclusiv cu dizabilități.

JobDirect – întreprinderea socială și prima Agenție de Plasare și Asistență la Locul de Muncă din România, specializată pe angajarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Oferă servicii de evaluare, testare, consiliere, formare profesională, mediere și plasare pe piața muncii, respectiv job-coaching pentru menținerea locului de muncă.


Agenția JobDirect este construită de Fundația “Alături de Voi” România, în anul 2016, pornind de la convingerea că angajatul cu dizabilități este un angajat valoros, cu un potențial insuficient valorificat pe piața muncii. Agenția JOB DIRECT activează la nivelul județului Iași, oferind persoanelor cu dizabilități și companiilor un pachet de servicii directe de ocupare, dar și la nivel național, prin platforma online www.jobdirect.ro


JobDirect oferă companiilor din Iași un pachet specializat de servicii de recrutare și ocupare persoane cu dizabilități: • promovare posturi

 • recrutare targetată persoane cu dizabilități

 • selecție aplicații și interviu inițial candidați

 • evaluare candidați

 • întocmire raport de potrivire candidat – post

 • însoțire candidați selectați la interviul cu angajatorul

 • asistența la locul de muncă, după angajare

 • servicii de HR

 • securitate și sănătate în muncă


www.jobdirect.ro

WISE.travel

Agenția de turism care își propune să transforme modul în care călătorim. Sub sloganul ”Do good travelling!”, WISE.travel pune într-o singură platformă online, tot ceea ce ai nevoie pentru a călători la cel mai bun preț și a sprijini în același timp pe cei din jur.

WISE.travel -  Premiul 1 la Gala Societății Civile 2019


Am construit WISE.travel pentru a conecta în mod eficient călătorii, companiile și afacerile sociale cu industria de turism. Viziunea noastră implică un alt mod de a calători - responsabil - care oferă turiștilor posibilitatea de a lua parte la diferite activități furnizate de ONG-uri la nivel mondial.


WISE.travel - mai mult decât o agenție de turism clasică


Călătorul alege un ONG pentru care WISE donează jumătate din profitul brut. O companie poate utiliza WISE ca partener de călătorii business și in acest mod, să sprijine ONG-ul favorit. Gestul este parafat prin certificatul de impact social pe care îl acordăm în concordanță cu Global Goals și directiva 95 de raportare CSR. 


Platforma WISE include 180.000 de hoteluri, 22.000 mașini, 18.000 de activități și oferte speciale. Sunt 30 de ONG-uri partenere și alte 1.800 listate ca sugestii geografice pentru călători. De la înființare, €28.000 au fost donați/investiți în programe sociale. 


În plus, atunci când un turist alege să călătorească în Atena de exemplu, îi sunt sugerate automat activități și afaceri sociale din zonă, oferindu-i oportunitatea de a achiziționa suveniruri de la un atelier în care lucrează persoane cu dizabilități sau de a servi o masa într-un restaurant social. Nu percepem comision pentru promovare.


BENEFICII PENTRU CALATOR


1. Servicii de calitate la un click distanta si suport offline pentru oferte personalizate sau situatii neprevazute;
2. Un pachet complet de servicii turistice - hoteluri, inchirieri masini, activitati si cele mai bune variante de zbor pentru perioada si destinatia selectata pentru cazare;
3. Plus valoare pentru achizitia realizata. Profitul este reinvestit in sustinerea programelor derulate de catre ONG-urile inscrise in platforma;
4. Un nou mod de a calatori - sustii comunitatea vizitata: – mananci la un restaurant social, cumperi suveniruri realizate de persoane cu dizabilitati, participi la actiuni de voluntariat in alta tara, etc.


BENEFICII PENTRU COMPANII


1. O platforma complet automatizata pentru calatoriile business si motivarea angajatilor;
2. Economii pentru companiile partenere – automatizare proces de achizitie si reducerea resurselor alocate acestei activitati. Preturi competitive pe piata;
3. Rapoarte transparente de impact social in timp real. Parteneriatul cu WISE.travel este inclus in politica de CSR a companiei.


Detalii 


BENEFICII PENTRU ONG-uri


1. O sursa suplimentara de autofinantare fara ca angajatii, prietenii sau donatorii organizatiei sa aloce bani suplimentar pentru acest lucru. Doar isi schimba furnizorul de turism, de la booking.com sau alt site competitor, la WISE.travel;
2. Promovarea gratuita a propriilor produse si servicii catre calatori si generarea de venituri suplimentare;


Detalii aici https://wise.travel/ro/ong


 

Humans AntiCafe

Un spațiu în care găsești simultan: facilități pentru co-working, hub de dezvoltare personală și profesională, evenimente culturale, creative și de relaxare, susținerea producătorilor locali și proiecte de contribuție socială


Humans Anticafe este un spațiu în care găsești simultan: facilități pentru co-working, hub de dezvoltare personală și profesională, evenimente culturale, creative și de relaxare, susținerea producătorilor locali și proiecte de contribuție socială.


Misiune socială: Credem că toți oamenii au potențial de a se dezvolta, indiferent de mediul din care provin și de situația lor actuală, bio-psiho-socială. Dorim să le oferim șansa să se dezvolte în hub-ul nostru și îi încurajăm pe clienții business să contribuie la această dezvoltare a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile.


Impact social: • oferim șansa obținerii unui loc de muncă și oferim condițiile creării de parteneriate în vederea deschiderii unor afaceri toate acestea prin sesiuni de coaching individual, de echipă, prin ședinte de terapie și de mentoring

 • promovăm un stil de viață sănătos

 • descurajăm consumul de plastic

 • încurajăm reciclarea prin colectarea selectivă a deșeurilor

 • sprijinim și promovăm artiștii locali

 • sprijinim și promovăm producătorii locali și naționali prin achiziționarea exclusivă a produselor românești


Servicii • Acces spațiu de lucru

 • Închiriere săli pentru evenimente

 • Sesiuni de coaching, mentoring și terapie, individuale și de grup.


 


INFO


Davipedia SRL - Întreprindere socială de inserție Adresă: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 26, Iași, Romania
E-mail: stoica.felicia@gmail.com
Telefon: 0744427321 


  

Portretica

Oferim servicii foto și video pentru a crea valoare și impact social. Ne dorim să avem un impact asupra celor care apelează la serviciile noastre, dar și a societății în general.


 


Oferim servicii foto și video pentru a crea valoare și impact social


Impact social: • Am creat 5 locuri de muncă 

 • Anual facem campanii cu impact social de conștientizare, sensibilizare a populației asupra unor teme importante în societate

 • Oferim servicii foto gratuite ONG-urilor, fundațiilor, altor întreprinderi sociale și persoanelor din grupuri vulnerabile

 • Organizăm cursuri foto la care persoanele din grupuri vulnerabile pot participa gratuit


Produse & Servicii


Oferim servicii foto și video de calitate, precum și servicii de make-up și hair-style pentru confortul și timpul clienților, printăm fotografii, comercializăm rame și albume foto.


 


INFO


Glamour Foto Corner SRL
CUI: 43013209
Nr. înmatriculare: J22/2069/2020
Adresă: Strada Grădinarilor, Horpaz, Romania


Email: portretica.studio@gmail.com
Telefon: 0729702107
Website: https://www.portretica.ro/


Vatams Concept

O altfel de agenție de marketing care ajută afacerile să ajungă la potențialul lor maxim. VATAMS Concept este despre oameni și visurile lor care prind contur, deoarece reinvestim profitul în activități care facilitează integrarea socio-profesională a tinerilor din categorii vulnerabile și nu numai.


O altfel de agenție de marketing care ajută afacerile să ajungă la potențialul lor maxim.


VATAMS Concept este despre oameni și visurile lor care prind contur, deoarece reinvestim profitul în activități care facilitează integrarea socio-profesională a tinerilor din categorii vulnerabile și nu numai.


Impact social: Prin activitatea socială îi ajutăm pe tineri să crească și să se integreze în lumea “celor mari”, adică în mod practic organizăm frecvent diverse sesiuni, workshop-uri, cursuri, conferințe sau alte evenimente pentru a facilita integrarea lor pe piața muncii și în societate.


Servicii • servicii de marketing

 • social media management

 • servicii de promovare online și offline

 • servicii foto/video, de grafică și design

 • organizare de evenimente

 • servicii de consultanță


 


INFO
Vatams Concept SRL
CUI: 43077350
Nr. înmatriculare: J22/2211/22.09.2020
Adresă: Strada Bariera Veche 3, Iași, Romania
Email: office@vatams.com
Telefon: 0752005327


Website: https://www.vatams.com/


Mesajul a fost trimis.