Reprezentanții Camerei de Comerț din Cahul în vizită de studiu la întreprinderile sociale din Iași.

14.09.2022 / Moldova

În perioada 5-6 septembrie 2022, reprezentanții Camerei de Comerț din Cahul au vizitat mai multe întreprinderi sociale din Iași.

 

Delegația din Cahul a vizitat întreprinderile sociale create de ADV România - UtilDeco (producție echipamente de lucru și servicii B2B), WISE.travel (broker de turism) și JobDirect (agenție de plasare pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități). 

 

Programul a inclus și vizita la Centrul Educațional Navigator și atelierul de lumânări artizanale Flair Scent. Aceste 2 întreprinderi sociale au fost înființate în cadrul programului Acceleratorul de Întreprinderi Sociale, derulat de ADV România.

 

 

 

 

 

 

Vizita reprezentanților CCI din Cahul la cele două întreprinderi sociale, respectiv Centrul Educațional Navigator si atelierul de lumânări artizanale Flair Scent, înființate în cadrul programului Acceleratorul de întreprinderi sociale, coordonat de ADV, a reprezentat pentru aceștia cea mai bună modalitate de a interacționa cu antreprenorii sociali și de a le pune întrebări despre modul cum și-au dezvoltat afacerile și au gestionat provocările în contextul pandemiei, cum au integrat activitățile sociale în contextul celor economice, care au fost lecțiile învățate și cum vor asigura sustenabilitatea. Au fost în mod plăcut surprinși să vadă că, dincolo de finanțarea primită, antreprenorii au planuri de dezvoltare pe termen lung, că își doresc să multiplice experiența lor și să creeze noi locuri de muncă pentru persoane din grup vulnerabil, apreciind, în mod deosebit, modul în care antreprenorii sociali se sprijină reciproc, formând împreună, sub tutela ADV, și primul cluster al întreprinderilor sociale din România. Cele două zile petrecute la Iași i-au încărcat de inspirație, luând la plecare bucuria din ochii copiilor de la Navigator, mirosul diafan al lumînărilor Alexandrei de la Flair Scent, gustul inedit al bucatelor de la o altă întreprindere socială vizitată – La Cuib , cu promisiunea că vor multiplica această experiență în dezvoltarea antreprenoriatului social din R. Moldova. 

 

Tags:
The message was sent.