Mesajul a fost trimis.
Accelerator

Sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social în rândul tinerilor din Moldova și Ucraina, pentru a contribui la coeziunea socială, ocuparea forței de muncă, incluziunea și reducerea inegalităților.

Icon
Image

Eu4Youth - Social Innovation Impact - a strategic partnership!

2019/412-326

  • Locations: Romania, Republic of Moldova, Ukraine
  • Perioada de implementare: februarie 2020 – noiembrie 2022
  • Budget: €1.666.612,83
  • Lead Partner: Alaturi de Voi Romania Foundation (ADV)

→ Partners:
Asociația de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunarea de Jos”ssociation of Cross-border Cooperation “Lower Danube Euroregion”, Galați, România
Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeanăross-Border Cooperation and European Integration Agency – Cahul, R Moldova
Organizația Obștească de Tineret “Noua Generație a Europei”outh Public Organization “New European Generation”– Ismail, Ucraina

Scop:Sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social în rândul tinerilor din Moldova și Ucraina, pentru a contribui lacoeziunea socială, ocuparea forței de muncă, incluziunea și reducerea inegalităților.

Obiective:
1. Conștientizarea a cel puțin 1.000.000 de persoane din Republica Moldova, precum și din Regiunile Odesa si Cernăuți,Ucraina, cu privire la impactul antreprenoriatului social în comunitate și contribuția tinerilor în crearea de afacerisociale, generatoare de soluții pentru dezvoltarea durabilă și incluzivă a comunităților.
2. Înființarea a 4 laboratoare de inovare socială în Republica Moldova și în Ucraina în vederea oferirii de informațiispecifice, consolidarea capacității profesionale și dezvoltarea de start-up-uri în domeniul antreprenoriatului social.
3. Incubarea și dezvoltarea a 8 întreprinderi sociale ale tinerilor din Republica Moldova și Ucraina în cadrul concursuluitransfrontalier „Social Impact Award”.
4. Dezvoltarea unui ecosistem favorabil pentru antreprenoriatul social din Moldova și Ucraina.

Lasa un mesaj

Mesajul a fost trimis.