Despre antreprenoriat social în Rep.Moldova , România și Ucraina la Black Sea NGO Forum, ediția a 15-a

23.11.2022 / Moldova

În perioada 21 – 22 noiembrie 2022 a avut loc cea de-a 15-a ediție a Black Sea NGO Forum, cu tema „The Black Sea Region under Pressure. From Multiple Crisis to Sustainable and Democratic Development”. Evenimentul a fost organizat de FOND România, fizic, la București și online, pe Zoom.

 

ADV România a participat cu o prezentarea în sesiunea dedicată antreprenoriatului socialSocial Entrepreneurship – a pillar for sustainable development in the Black Sea.

 

Sesiunea a fost moderată excelent de Ana Muray, Country Director, Ashoka Romania.

 

Speakeri sesiune dedicată antreprenoriatului social:

  • Anahit Ghazanchyan, CEO, Development Principles NGO (Armenia)
  • Alin Apostu, Project Manager, Romanian Business Leaders (România)
  • Elena Nofit, Manager comunicare Centrul Contact (Rep. Moldova)
  • Elena Vasiliu, Manager comunicare ADV România (România)

Proiectul EU4Youth – model de bune practici prezentat în cadrul conferinței

În cadrul panelului, ADV România a prezentat modele de bune practici din economia socială din România și a adus în atenție proiectul pe care îl implementează în Rep.Moldova și Ucraina – EU4Youth Social Innovation – a Strategic Partnership.

 

 

Acest proiect a obținut premiul „Excelență în creșterea gradului de conștientizare privind antreprenoriatul social” (în Octombrie 2022, în cadrul EU4Youth Awards).

 

 

În plus, acest proiect a fost inclus în cel mai recent raport al OECD privind antreprenoriatul social în rândul tinerilor (9 noiembrie 2022). Modelul de intervenție a fost prezentat ca model de bune practici și ca inițiativă de suport pentru tinerii care doresc să înființeze întreprinderi sociale (link Raport OECD).

 

Oportunități de finanțare 

Evenimentul organizat de FOND și coordonat de Angela Grămadă, Project Manager FOND, a adus la aceeași masă organizații care lucrează la firul ierbii și reprezentanții donatorilor, care au vrut să înțeleagă provocărilor organizațiilor și să prezinte programele de finanțare pentru ONG-urile din Moldova, Ucraina și România

Iată lista organizațiilor care oferă finanțări pentru organizațiile non-profit din bazinul Mării Negre:

 

 

Tags:
The message was sent.