Partnership agreement with the Association for Cross-Border Cooperation “Lower Danube Euroregion” from Ukraine

17.06.2021 / Romania

În data de 16 iunie, ADV România a semnat un acord de parteneriat cu Agenția de Cooperare Transfrontalieră "Euroregiunea Dunărea de Jos" din Ucraina - Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай».

 

Acest acord face parte din strategia ADV România de a-și extinde activitățile în bazinul Mării Negre și de a dezvolta, în regiune, ecosistemul de economie socială / antreprenoriat social.

 

Împreună, vom iniția proiecte regionale și internaționale, programe de cooperare transfrontalieră, precum "România-Ucraina 2021 - 2027", "Bazinul Mării Negre 2021 - 2027",  "Strategia UE pentru regiunea Dunării".

 

De-a lungul celor 19 ani de activitate, fiecare parteneriat nou ne-a întărit convingerea că inovația, transformările extraordinare sunt posibile doar atunci când există cooperare. Acordul semnat la sediul ADV România, cu Agenția de Cooperare Transfrontalieră "Euroregiunea Dunărea de Jos" din Ucraina  este o expresie a angajamentului nostru pentru cooperare și dezvoltarea unor proiecte de impact prin implicarea unui număr cât mai mare de parteneri relevanți.

 

Semnarea acestui acord a venit la puțin timp după workshop-ul State of the art – Economia sociala in Ucraina intre oportunitati si provocari, care a avut loc la Odesa, în data de 4 iunie, în cadrul proiectului EU4YOUTH - SOCIAL INNOVATION IMPACT - A STRATEGIC PARTNERSHIP!, fiind organizat Asociația de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunarea de Jos”  (ACTEDJ).

 

Practic, acest eveniment a facilitat întâlnirea dintre cele două organizații partenere și a creat contextul pentru stabilirea unui parteneriat de dezvoltare a proiectelor bilaterale în Bazinul Mării Negre.

 

The message was sent.