Economia Socială – motor de implementare a obiectivelor de dezvoltare durabilă (workshop virtual)

24.03.2022 / Moldova

Dezvoltarea economiei sociale, pe scara largă, la nivel european în ultimii 20 de ani, a avut un impact deosebit în acele țări, unde acesta s-a dezvoltat în paralel cu modelul antreprenoriatului clasic. Tinerii, datorită entuziasmului, abnegației de care dau dovadă, ar putea fi un factor esențial în succesul economiei sociale în Republica Moldova. 

Pentru a sublinia importanța dezvoltării unei culturi a antreprenoriatului social, în special în rândul tinerilor din regiunea de centru a Republicii Moldova și pentru facilitarea accesului tinerilor la informație, educație, finanțare și suport pentru dezvoltarea unei afaceri sociale, susținând astfel antreprenoriatul social, ADV România în parteneriat cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova (PNFM) organizează workshopul „Economia Socială – motor de implementare a obiectivelor de dezvoltare durabilă”, în data de 30 martie 2022, ora 11:00, online.

 

Teme de discuție

  1. Instrumente pentru dezvoltarea ecosistemului de antreprenoriat social 
  2. Laboratorul de Inovare Socială – Chișinău, model inovativ de coalizare a comunității în scopul dezvoltării antreprenoriatului social
  3. Laboratorul de Inovare Socială din Cantemir & Cahul
  4. Provocări, instrumente, soluții prevăzute în cadrul proiectului ”Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului Social”
  5. Programul Național de Finanțare și Mentorat pentru Întreprinderile Sociale – imperios necesar pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale
  6. Relația întreprinderilor sociale cu instituțiile publice: între realități și perspective. Cooperarea cu instituțiile publice
  7. GIZ – asistență în creșterea incluziunii sociale, proiecte dezvoltate și realizate pe teritoriul RM
  8. Fundația Est Europeană - Catalizatorul/pilonul susținerii activităților întreprinderilor sociale (proiecte susținute de FEE)
  9. Platforma pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Social (Comunitatea Întreprinderilor Sociale)
  10. Linii de Finațare disponibile în RM pentru domeniul antreprenoriatului social

 

Lansarea Laboratorului de Inovare Socială din Chișinău

În cadrul workshop-ului, va fi lansat Laboratorul de Inovare Socială Chișinău – platformă menită să ofere sprijin pentru antreprenorii din comunitate, în special tineri, care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere cu impact social.

 

📝 ÎNREGISTRARE GRATUITĂ 

The message was sent.